М’ята знизить тиск, заспокоїть і не тільки…

Наші предки здавда використовували дари матінки природи, щоб зцілити душу і тіло. Ще здавна вважалося, що саме м’ята зберігає в собі певне таїнство, дивну свіжість та бадьорість, заспокоює та піднімає настрій.

М’яту вважають панацеєю від багатьох недуг, адже вона позитивно впливає на серцево-судинну систему, корисна при гіперонії, печії, безсонні, знімає втому та підвищує працездатність.

Як правильно заварювати м’яту ? Свіжі паростки  треба промити, подрібнити і залити окропом. Через дві хвилини напій готовий. Коли ж  м’ята уже висушена, то достатньо 1 ст. л. на слянку гарячої води. Настоювати 10 хв. Зберігати м’яту  потрібно у щільно закритому посуді – щоб не вивітрювався аромат.

Варто подбати про згадані ліки і людям, котрі страждають безпричинним смутком та пригніченістю, сезонними депресіями, нервовими зривами. При таких симптомах до м’ятного напою найкраще додавати імбир. Організм зарядиться енергією.

Автор- Мар’яна Берчак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *