Ідеальний порядок: як правильно розміщувати продукти у холодильнику, щоб бути здоровим

учасне суспільство робить дуже багато помилок при наповненні свого холодильника. За словами експерта Даррена Била, найпоширенішою помилкою є звичка людей зберігати в холодильнику ті продукти, які вже почали псуватися. Цей крок є дуже небезпечним не тільки для інших продуктів, але і для здоров’я людини.

Про це повідомляє видання «Народна Правда» з посиланням на «Сегодня».

Сир фахівці порекомендували зберігати в середині холодильника або навіть в ящику для овочів – і краще не в плівці, а в пергаментному папері. Сире м’ясо, за їхніми словами, також потрібно зберігати на одній з нижніх полиць холодильника, причому, щільно упакованим.

Також заради збереження свіжості їжі і здоров’я членів сім’ї не можна допускати “перехресного забруднення”, що виникає від сусідства сирих і приготовлених продуктів, підкреслили медики. Вони повинні бути запечатаними і перебувати на різних полицях.

“Важливо усвідомлювати, що їжа зіпсована, і без жалю звільняти від неї холодильник. Наприклад, етилен з гнилих фруктів може дуже швидко отруїти решту рослинну їжу”, – поділився думкою лікар.

“На верхніх полицях зберігають йогурти, молоко і масло, оскільки сюди забруднювачам з сирої їжі важко буде добратися. Там же або трохи нижче зберігають такі готові страви, як котлети, тістечка, гарніри”, – рекомендують експерти.

Крім того, саме на полиці, а не на дверцятах, правильно зберігати яйця, вважають медпрацівники. Двері холодильника краще використовувати для зберігання зелені, соків, води, соусів і вина.

Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *