Джем з лимонів. Смачна вітамінна заготовка на зиму!!!

Терпкий, характерно цитрусовий смак джему ідеально підходить для випічки. І, звичайно, сам по собі дуже смачний.

Інгридієнти:

  • 1 кг( 5-6 ) лимонів
  • 2 лайма
  • 1 кг цукру
  • 1 л мінеральної води
  • 5-6 зерен кардамону
  • 1 паличка кориці

Лимони й лайми вимити, обшпарити окропом й висушити.

Зняти тонкий шар цедри,попередньо зрізавши кінці. Цедру нарізати соломкою. Лимони й лайми розрізати на половинки, вичавити сік.

Скласти два шматки марлі ( 40 на 40 ) у центрі марлі покласти нарізані на 3-4 частини шкірки, що залишились після вичавлення соку перегородки й кісточки, раніше зрізані кінці, а також паличку кориці й зерна кардамону.

Звязати марлю дуже тугим вузлом, підстрахувати силіконовим шнуром або ниткою, щоб при варінні субпродукти не потрапили в каструлю.

У глибоку каструлю покласти цедру, залити лимонний і лаймовий сік і мінеральну воду.

У центр покласти марлевий мішечок. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й варити близько 2-х годин, не накриваючи кришкою. Суміш має зменшитись вдічі.

Після цього мішечок вийняти, рідину процідити через сито в меншу каструлю. ( Для густоти джему можна повернути цедру назад і продовжувати варити)

Потім знову поставити на каструлю сито, покласти в нього марлевий мішочок і дати стекти рідині, не забираючи сито, злегка відтиснути руками вміст марлі.

Поставити знову на вогонь, додати весь цукор, помішувати 15 хв. Дати вистигнути.

Смачно!!!

Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *